Liikkuminen,  Luontopolku,  Retkeily,  Vinkit

Lenkkeily- ja retkeilyvinkit // Jääskelän luontopolku @Jyväskylä, Vaajakoski

Kun omat lähimetsät ja lenkkipolut tuntuvat läpikoulutuilta on kiva tehdä maisemanvaihtoa, eikö! Usein upeita lähiluontokohteita on monia pienen matkan päässä, mutta niistä ei pääse nautiskelemaan tietämättään. Siispä ainakin keskisuomalaisille tarjolla vinkiksi uusi retkeily- ja lenkkeilykohde😁🌿👏

Jääskelän luontopolku @Jyväskylä, Vaajakoski

Meidän oli tarkoitus lähteä illan palauttavalle jalkalenkille, johonkin uuteen maastoon. Jääskelän luontopolulla en ollut ennen käynyt ja innostuin mahdollisista hienoista maisemista, kun luontopolun sijaitsevan Päijänne-järven lähettyvillä.

Jääskelän luontopolku sijaitsee Vaajakoskella Jyväskylän kupeessa. Paikka tarjoaa mielenkiintoisen maaston luontopolulle. Reitin suunnittelussa on hyödynnetty oivasti ympäristön korkeampia kallioita sekä kauniin Päijänne -järven rantaa.

Perillä auto mahtui hyvin parkkipaikalle ja opastekyltit sekä reitin lähtöpaikka sijaitsivat heti parkkiksen vieressä. Ei siis ollut pelkoakaan eksymisestaä. Eikä ollut kyllä koko reitinkään aikana, se oli hyvin merkitty.

Tunnelmallinen metsikkö

Tällä reitillä oli mukavaa polkua ja pääsimme yllättävän hyvin myös juoksemaan, kun koko ajan ei tarvinnut katsella jalkoihin. Suurimman yllätyksen tarjosi reitin hämyisyys ja ihana tunnelma metsikössä! Kuin olisi tullut aivan eri maailmaan. Puut kaartuivat polun yläpuolelle ja välillä sai ylittää pieniä siltoja ja kulkea itsestään muodostuneiden isojen metsälammikoiden vierestä.

Kuin sadusta

Jääskelän luontopolku kulki välillä matalalla metsikössä ja Päijänne järven rannalla, ja välillä nousi puisia portaita pitkin korkealle kallioille. Odottamani kauniit maisemat toteutuivat, kun uskalsimme pujahtaa polulta rantaan ja katsella suurta Päijännettä pitkin horisonttiin. Loppumatkasta autolle meidät saatteli kaunis valkea koivikko, jossa saisi hienoja kuvia valoisassa päiväsaikaan.

Reitillä oli tuohon aikaan hiljaista, ohitimme vain yhden retkeilijän. Luonnon äänet kuuluivat selkeästi, puro solisi ja linnut visersivät. Paikkahan olisi upea vaikka työpäivän tai päiväkodin retkelle. Opastekyltissä näkyy kota merkityksi, itse en sitä huomannut lenkin lomassa pysähtyä katsomaan. Mutta voisi siis ajatella eväsretken ja makkaranpaistonkin onnistuvan.

Jääskelän luontopolulle voivat lähteä kaikentasoiset luontoliikkujat taustasta riippumatta! Reitti on helpohko kulkea jalan ja jos lenkki alkaa tuntua liian pitkältä, voi puolesta välistä oikaista takaisin lähtöpaikalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *